Situationeel leiderschap

Medewerkers kunnen behoorlijk verschillen in de aansturing die ze nodig hebben. De ene medewerker heeft coaching nodig, een ander wil juist ‘losgelaten’ worden. Medewerkers die zich begrepen voelen, werken beter samen en presteren beter. Tijdens deze training doe je ervaring op met verschillende leiderschapsstijlen. Je leert je stijl aan te passen aan de behoeften van de medewerker en leert soepel te schakelen tussen de verschillende stijlen. Op een actieve, praktische manier scherp jij jouw leiderschapskwaliteiten aan.

Tijdens de training:

  • Word jij je bewust van je gedrag en invloed als leidinggevende
  • Bereik je succes door je (lastige) medewerkers te beïnvloeden
  • Help je medewerkers groeien door effectief leiding te geven
Image

Trainingsonderdelen

Dit gaan we doen tijdens de training


DISC

Voorafgaand aan de training maken de deelnemers de test persoonlijkheidsvoorkeuren (met DISC). Wil je goed kunnen leidinggeven dan is het belangrijk om te weten wat je eigen voorkeursstijl is, met de bijbehorende sterktes en valkuilen. Niet alleen voor je eigen rol als manager, maar ook binnen de groep van managers.

Voorkeursstijlen

We bespreken ieders voorkeursstijlen. Wat zijn de kenmerken van de verschillende stijlen qua gedrag, de stijl in de werkomgeving en de communicatie? Wat is de invloed van de verschillende voorkeursstijlen binnen het team?

Praktijkcases

We oefenen en trainen met de verschillende leiderschapsstijlen. Zo herken je wanneer en bij wie een bepaalde stijl het beste past. Praktijkcases oefenen we met een trainersacteur. Je leert bijvoorbeeld omgaan met de ‘wegduikende’ medewerker, de gemotiveerde medewerker en de medewerker die bevestiging en steun nodig heeft.

Kennismaken met Christien?


Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek


MAAK EEN AFSPRAAK