Communicatie-vaardigheden

Je merkt dat er minder daadkracht in je teams is dan je zou willen en goed is voor het bedrijf. Mensen lijken wel gemotiveerd, maar missen de communicatie-vaardigheden. Met de training Communicatievaardigheden verhoog je de effectiviteit en verbeter je de focus binnen je teams.

De training is effectief bij de volgende problemen:

Er is onvrede binnen het team, de communicatie loopt niet naar wens. Je herkent één of meerdere van deze ‘frustraties’:

  1. Gebrek aan onderling vertrouwen
  2. Angst voor conflicten
  3. Vermijden van verantwoordelijkheid
  4. Medewerkers nemen ontslag uit onvrede
  5. Verwaarlozing van resultaten
man met megafoon

Trainingsonderdelen

We gaan aan de slag met de volgende communicatievaardigheden


Inzicht in persoonlijke voorkeursstijlen

Deelnemers leren, ondanks de verschillen in voorkeur en communicatie, om effectief te communiceren (DISC-methode) Ze leren hun kernkwaliteiten kennen en die van hun collega’s. Dat inzicht zorgt voor meer begrip. Deelnemers leren waar ze elkaar kunnen versterken en waar juist niet. Deelnemers leren aan te sluiten bij de stijl van de ander.

Effectief communiceren

We gaan praktisch en ‘levensecht’ oefenen met communiceren: luisteren, samenvatten, doorvragen, aansluiten bij de ander en feedback geven en nemen. Met behulp van een trainingsacteur gaan deelnemers ervaren hoe ze effectief kunnen communiceren.

Samenwerking

Teamleden leren doelen te stellen en verantwoordelijk te zijn voor het resultaat. Ze weten elkaar scherp te houden en aan te spreken op gedrag dat doelen in de weg staat.

Kennismaken met Christien?


Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek


MAAK EEN AFSPRAAK