De bergen in en ondernemen. Wat heeft het met elkaar te maken?

Als het even kan zijn wij in de vakanties in de bergen te vinden. Het uitzicht, de geuren, de planten- en bomenpracht en hoe hoger je komt de ruige toppen, bedekt met sneeuw: zintuigen prikkelend. De routes in de bergen zijn gemarkeerd, zodat je weet dat is de weg die ik moet volgen om te komen waar ik naar toe wil. Het komt voor dat de route te steil is, of te gevaarlijk of onbegaanbaar door begroeiing. Dan moet je uitwijken naar een ander pad. Het is hard werken en regelmatig afzien, maar als je blijft koersen op die ene bergtop, wacht je een prachtige uitzicht en de voldoening.

Wat heeft ondernemen hier mee te maken?

Ondernemen is je focussen op je doel en koers houden die je uitgezet hebt. Tenzij die strategie niet werkt, dan stel je je koers bij. Het is vaak hard werken, risico’s lopen en vooral doorzetten en weten dat je het doet voor dat ene doel, in mijn geval: mensen laten ervaren dat wanneer je je tijd effectief besteedt, je optimaal je kansen gaat benutten en daardoor gaat groeien, in persoonlijke- en bedrijfsmatige zin.  Ik het doe het voor de voldoening en een mooi resultaat.

Voor doel en koers bepaling, overweeg een plan op 1A4: https://miedema-bedrijfstraining.nl/businessplan. Met subsidie een businessplan op 1A4 maken. Dat kan met de ‘Voucherregeling MKB Fryslân‘. Benut deze KANS.  Aantrekkelijker kan ik het niet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *