HEB JIJ DE TIJD, OF HEEFT DE TIJD JOU? (3)

Bedrijf in de mist.

Blijf waar je bent!

In dit jaargetijde voert mist op sommige dagen de boventoon. Het komt voor dat je niet verder kunt kijken dan 50 meter. Ken je de weg, dan ga je af op je herinnering en de markeringen die je bij geluk ziet.  In een vreemde omgeving ben je stuurloos: de eerstvolgende kruising is een complete verrassing. Je kunt gemakkelijk in de sloot terechtkomen of bij de kruising rechtdoor gaan , terwijl je toch echt rechtsaf moest. Het veiligst is het wanneer je gewoon stil blijft staan. Blijf waar je bent!

Kun jij een leider zijn?

Stel je voor dat je met jouw bedrijf in de mist verkeert. Je hebt geen idee wat je volgende stap met je bedrijf en je team is. Je rijdt stapvoets en voor een belangrijk deel op goed geluk. Je kunt gemakkelijk verdwalen. Vaart maken? Onverantwoord, zelfs gevaarlijk! Een plotselinge tegenligger die opdoemt kan fataal zijn. Stil staan, blijven waar je bent is eigenlijk nog het beste. Overbodig om te zeggen dat dat voor je bedrijf geen goede strategie is. In de mist heb je geen korte termijn plan, laat staan dat je kunt weten waar je over twee jaar wilt staan met je bedrijf. Je kunt niet tijdig inspelen op de veranderende markt, je kunt geen leider zijn. Je dwaalt maar wat, doelloos, in de mist.

De keuze aan jou!

Bevindt jouw bedrijf zich in de mist? Kun jij geen leider zijn en dienen de gebeurtenissen zich aan als een totale verrassing? Of heb jij ruim zicht en maak je een plan voor de komende tijd, zodat jij en je medewerkers weten waarvoor ze de dingen doen die ze doen? Bij mist is voorzichtigheid en langzaamaan het credo. Bij helder weer zie je de stip op de horizon en bepaal jij de markeringen. In de training timemanagement staat het klaren van de lucht centraal. Meld je aan op: training timemanagement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *