Keuzestress!

Keuzestress!

De zomervakantie nadert. Waar gaan we deze zomer naar toe? Naar Scandinavië of toch naar Frankrijk? We kunnen ook cultuur gaan proeven in Italië, of gaan wandelen in Ierland. We komen er niet uit. Er is zoveel te kiezen! We hebben last van keuzestress.

De tijd vordert, aan de slag dus met de voorbereidingen. Natuurlijk willen we lezen op vakantie. Drie boeken is met het oog op de bagageruimte wel de limiet. Welke drie gaan het worden? De roman die al langer op me wacht, of wil ik nu graag dat boek lezen dat in de workshop werd aanbevolen? Het boek dat in het TV programma werd besproken lonkt ook. Ooh, wat lastig!

Wat is het toch, dat we kiezen zo moeilijk vinden? Waarom maken we niet een uitgesproken keuze en zijn we daar tevreden mee? Vanwaar iedere keer de twijfel? Als je het ene doet, moet je het andere laten! Dus gaan we schipperen en nemen we van alles wat. Maar ook dan komen de bezwaren snel boven drijven: is dat niet halfslachtig? Net alsof je niet kunt en wilt kiezen!

Ook ondernemers hebben last van keuzestress. Op welke doelgroep richt je je nu? Is een doelgroep uitsluiten een kans missen, of word je door zélf te kiezen juist gekozen? De praktijk wijst inderdaad uit dat minder méér is. Wanneer je gekozen hebt, komt er meer van hetzelfde op je af. Het is duidelijk waar je voor staat en het is meteen ook duidelijk wat je niét doet.

Maak je een businessplan op 1A4. Dan móet je kiezen, anders past het immers niet op 1 A4!  Het formaat dwingt je om keuzes te maken. Keuzes maken met gezond verstand en met wat je hart jou ingeeft.

Je hebt gekozen! Een opluchting aan de ene kant en aan de andere kant zorgt kiezen ook voor kiespijn. Kiespijn omdat we eigenlijk ALLES willen. Ben je eenmaal de keuzestress voorbij, dan is iedereen blij. Kiezen geeft namelijk duidelijkheid. Je hoeft niet meer te twijfelen, de keuze heb je al gemaakt. Kies met je hart, kies wat nu past, kies wat je energie geeft!

Benieuwd wat kiezen voor jouw business betekent? Info: businessplan op 1A4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *