De voorbereiding is het halve werk

Hoe leuk is het om plannen te maken! Plannen maken is een feestje. Je weet dan dat er iets leuks aan zit te komen, hoe het eruit gaat zien is nog een verrassing.

Plannen maken voor een reis, voor meer balans tussen werk en privé of voor meer succes met je bedrijf: het kan allemaal. In de voorbereiding kun je brainstormen, free-wheelen en alles op een rijtje zetten. In deze fase is alles mogelijk en moet je vooral ook niets bij voorbaat uitsluiten.

Wanneer je een reis wilt maken, begint het met het uitzoeken van de bestemming. Wil ik fietsend, met de auto of vliegen? Je wensen, middelen en budget bepalen voor een belangrijk deel waar de reis naartoe gaat en wat voor reis het wordt. De voorbereiding op je reis is begonnen.

In de voorbereiding naar je bedrijfsplan toe besef je weer waarom jij gekozen hebt voor je beroep en voor je bedrijf. Wanneer je dat weer scherp op je netvlies hebt, zet je je sterktes en zwaktes op een rijtje. Daarnaast in het nodig om te weten welke ontwikkelingen zich aandienen op je vakgebied of in je branche. Wat doen je concurrenten bijvoorbeeld?

All set? Dan kan het avontuur beginnen! Je plan maken. Van brochures bekijken naar je koffer pakken tot en met je bestemming.

Wil je ook een plan en dan eentje die op 1 A4 past? Doe dan mee aan het programma BOOST JE BUSINESS. Info: BOOST JE BUSINESS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *