Wat ga jij anders doen na de vakantie?

Je zou er bijna tegenop gaan zien: de eerste werkdag na de vakantie.

Hoe kom je weer bij?

In de weken dat jij aan het genieten was van je vakantie, is er van alles en nog wat gebeurd. Grote en kleine ontwikkelingen. Veranderingen die meer en minder impact hebben op jouw werk. Een overvolle mailbox waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kom je weer bij?

Hoe zorg je ervoor niet weer in de valkuil van te veel en te hard werken? Veel en hard werken is prima, té geeft aan dat het niet meer in evenwicht is. Evenwicht tussen ontspanning en inspanning, tussen werk en privé, tussen gezond en ongezond.

Wat ga jij anders doen na de vakantie?

Wat ga jij anders doen na de vakantie? Hoe houd je het ontspannen gevoel wat langer vast zonder dat je naar de afbeelding op je bureaublad hoeft te kijken?

Wat tips:

  1. Voor de meesten onder ons vanzelfsprekend: neem het eerste uur op zo’n eerste dag wat tijd om bij te praten en begin met uitwisselingen over de vakanties. Zo blijft fat vakantiegevoel nog even hangen. Tegelijkertijd praten de collega’s je bij over de zakelijke highlights van de afgelopen tijd.
  2. Loop binnen bij (of bel met) je vervanger of leidinggevende en ruim tijd in voor de informatie over de ins en outs van de belangrijke ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat je op een leuke manier weer bij bent èn de mail aangaande deze onderwerpen kunt gaan filteren op de onderwerpen waar je meer van wilt weten. Het bespaart je veel leeswerk en dus tijd.
  3. Begin na een periode van afwezigheid met de nieuwste mail. Oudere mail over hetzelfde onderwerp kun je zo gemakkelijk deleten of archiveren. Je bent zo meteen bij over eenzelfde onderwerp.
  4. Ga tijdens de lunch naar buiten om te wandelen. In de vakantie was je ongetwijfeld veel buiten. Houd die gewoonte zoveel mogelijk vast. Buiten zijn en bewegen geeft energie.
  5. Weet waaraan je werkt, wat is het doel waaraan je bijdraagt?
  6. Stop als je werkdag erop zit. Langer doorwerken is niet effectief: je bent minder scherp en je werkt trager omdat je hersenen vermoeid raken. De kans op fouten maken is daarom groter.
  7. Ga buiten je werkuren zoveel mogelijk naar buiten en zoek ontspanning in sporten, muziek of een andere hobby.

Meer tips om nu echt zaken anders aan te pakken? Neem vrijblijvend contact op. Mobiel 06 22668469
www.miedema-bedrijfstraining.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *